Wiosenne nowości WSP „Społem”
Na sklepowe półki trafiły dwa nowe sosy produkowane przez WSP „Społem”. Sos Kielecki prażona cebulka oraz Sos Kielecki sałatkowy z oliwkami idealnie komponują się z sezonowymi potrawami takimi, jak świeże warzywa czy dania z grilla. To propozycje dla tych, którzy szukają jakości, dobrego składu, ale też nieoczywistych połączeń smakowych.
Do potraw z grilla i nie tylko
Sos Kielecki prażona cebulka to gęsty, lekko pikantny, kremowy sos o wyrazistym smaku prażonej cebulki. Ten wyjątkowy dodatek zachwyci wszechstronnym zastosowaniem. Pasuje idealnie do dań z grilla zarówno tych mięsnych, jak i warzywnych. Świetnie komponuje się z różnymi rodzajami serów, burgerami czy innymi street food’owymi klasykami, jak hot dogi czy zapiekanki. Doda także unikalnego i aromatycznego wykończenia potrawom kuchni azjatyckiej. Warto zaserwować go również do pieczonych ziemniaków, zarówno tych z piekarnika, jak i ogniska. Sos o smaku prażonej cebulki dołączył do serii Kielecki FOOD TRUCK. Jej graficznymi wyróżnikami są: nowoczesna, intrygująca szata graficzna i poręczne, plastikowe opakowania.
Smak włoskiego lata zaklęty w sałatce
Sos Kielecki sałatkowy z oliwkami to połączenie aksamitnej konsystencji tradycyjnego sosu majonezowego z wyczuwalnymi kawałkami zielonych oliwek, które nadają mu świeżości i wyjątkowego smaku. Stanowi idealne dopełnienie letnich potraw, szczególnie sałatek. Podstawą tego dania są najwyższej jakości świeże warzywa, które polane sosem sałatkowym z oliwkami nabiorą oryginalnego włoskiego charakteru. Produkt doskonale komponuje się również z serami i wędlinami, a także wzbogaca i uzupełnia smak grillowanych ryb, mięs oraz warzyw. Kulinarnych możliwości z jego wykorzystaniem jest wiele.
Wiosną, kiedy w naszych ogródkach, na rynkach oraz w sklepach pojawiają się sezonowe warzywa możemy próbować sprawdzonych i nowych przepisów na różnego rodzaju sałatki, a dzięki Sosowi Kieleckiemu z oliwkami każdą z nich wzbogacić o nieoczywisty włoski, akcent.
Sos Kielecki prażona cebulka dostępny jest w gramaturze 450 g.
Sos Kielecki sałatkowy dostępny jest w gramaturze 180 g.
Biznes na słodko, czyli miód jako idealny dodatek do słodkości reklamowych
Sport, owoce i warzywa – co Polacy myślą o zdrowym trybie życia?
VEGETA przyprawą numer 1 na rynku europejskim
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media i PR
Komunikacja celów środowiskowych w centrum zainteresowania biznesu. Takich informacji coraz częściej szukają konsumenci
Z roku na rok coraz więcej firm kładzie nacisk na kwestie zrównoważonego rozwoju. Trend ten lata temu rozpoczęły przedsiębiorstwa świadome swojego wpływu na środowisko naturalne, klimat i lokalne społeczności, w których funkcjonują. Obecnie coraz częściej katalizatorem napędzającym tego typu działania są wymagania konsumentów, którzy oczekują od firm takiej odpowiedzialności, a także coraz większa presja regulacyjna ze strony UE. Z każdym rokiem przybywa deklaracji biznesu dotyczących ograniczania emisji, dążenia do neutralności klimatycznej i nowych, prośrodowiskowych inicjatyw. – Teraz cała sztuka w tym, żeby te działania dobrze komunikować – mówi Aleksandra Majda, ekspertka ESG Impact Network i Agencji Go Green.
Bankowość
Przewodniczący KNF: Niepokoi nas ograniczone zainteresowanie przedsiębiorców inwestycjami. To wpływa na niski popyt na kredyty inwestycyjne
W I kwartale 2024 roku banki poprawiły wyniki, mimo że bazą porównawczą jest znakomity dla nich 2023 rok. Mają więc możliwości udzielania kredytów firmom na rozwój. Problemem jest jednak wstrzemięźliwa postawa samych przedsiębiorstw w zaciąganiu pożyczek inwestycyjnych oraz poszukiwaniu innych źródeł finansowania inwestycji. Bolączką polskiego rynku jest zwłaszcza słabość rynku kapitałowego, czyli finansowania poprzez giełdę.
Przemysł
Trwają intensywne przygotowania do polskiej misji na Międzynarodową Stację Kosmiczną. Siedem eksperymentów jest już w trakcie budowy
Wykorzystanie sztucznej inteligencji w kosmosie, wpływ długotrwałego pobytu w kosmosie na zdrowie psychiczne, ale też na układ odpornościowy – to niektóre z obszarów eksperymentów, które zostaną przeprowadzone w warunkach mikrograwitacji podczas pierwszej polskiej misji na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej. W ubiegłym tygodniu Europejska Agencja Kosmiczna podpisała siedem kontraktów na ich realizację z polskimi instytucjami i firmami. – Ta lista będzie się wydłużać i mam nadzieję, że wszystkie wybrane 18 projektów poleci na stację kosmiczną – mówi Sławosz Uznański, astronauta, który będzie przeprowadzać te eksperymenty na orbicie.
Partner serwisu
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.