Newsy

Aneta Glam-Kurp: Tym razem święta i sylwestra spędzimy w Miami. W domu zawsze mamy szampana na 800 osób

2023-12-22  |  06:16

Uczestniczka programu „Królowa przetrwania”​ podkreśla, że zazwyczaj Boże Narodzenie spędzała w bikini na plaży, ale tym razem ze względu na projekty zawodowe swojego partnera zmuszona była zmienić plany. Przyjęła więc zaproszenie od znajomych w Miami i będzie świętować w tradycyjny sposób. Z kolei w rewanżu na sylwestra zaprasza gości do swojego domu.

– Tym razem dla odmiany święta i sylwestra spędzimy w Miami, bo zazwyczaj jesteśmy w bikini na plaży w Saint-Barthélemy, tak jak w zeszłym roku czy dwa lata temu, ale dlatego że George teraz dużo podróżuje w sprawie swojego wynalazku na wyspy, ponieważ on tam buduje takie wielkie anteny i musi być w izolacji, żeby nie było tam różnych szumów. Nie było go długo w Miami i nie chce znowu podróżować, więc zostaniemy w Miami, będą święta u znajomych w bardzo ładnym, tradycyjnym, europejskim domu – mówi agencji Newseria Lifestyle Aneta Glam-Kurp.

Z kolei huczną sylwestrową imprezę uczestniczka nowego programu „Królowa przetrwania” planuje zorganizować w swojej rezydencji. Wraz z partnerem chcą się dobrze bawić w gronie znajomych i z doświadczenia wiedzą, że raczej nie będzie to kameralna impreza.

– Zazwyczaj jak mówię, że będzie mała impreza, to zapraszam 100 osób, a pojawia się 500. Jak mówię, że duża, to zapraszam 400 osób, a pojawia się 800. Teraz postanowiłam zrobić kameralną, czyli zaproszę 50, a ile się pojawi, to nie wiadomo. Ale szampana zawsze jest u nas na 800 osób – dodaje.

Pod koniec grudnia Aneta Glam-Kurp zachęca do oglądania nowego programu z jej udziałem. W sercu Tajlandii uczestniczki skonfrontują się nie tylko z dziką naturą, ale również ze sobą. Panie sprawdzą, czy mają wolę walki, instynkt przetrwania i czy potrafią się ze sobą dogadać w ekstremalnych warunkach. Opuszczą swoją strefę komfortu na rzecz przygody, będą musiały przełamać swoje bariery i zmierzyć się z zadaniami wymagającymi odwagi, siły czy sprawności fizycznej. Premiera dwóch pierwszych odcinków show „Królowa przetrwania” na platformie Player 27 grudnia, a emisja na antenie TVN7 28 i 29 grudnia.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Rozmawiałam z produkcją na temat mojej ewentualnej roli w „Tańcu z gwiazdami”. Wierzę, że stworzą taką, która będzie dla mnie inspirująca

Tancerka przyznaje, że kiedy dostała propozycję udziału w ostatniej edycji „Tańca z gwiazdami”, to choć miała apetyt na powrót do tej produkcji, po rozważeniu wszystkich za i przeciw jednak ją odrzuciła. Z jednej strony miała już inne zobowiązania zawodowe, a z drugiej – zależało jej na tym, by powrócić do show nie tylko w charakterze instruktorki, ale zaprezentować się widzom z nieco innej strony. Edyta Herbuś wierzy, że w przyszłości program przejdzie pewną metamorfozę i znajdzie się w nim rola skrojona właśnie dla niej. Nie ukrywa też, że ta edycja wyjątkowo przyciągnęła jej uwagę, bo skupiła bardzo charyzmatycznych uczestników.

Prawo

Sztuczna inteligencja coraz śmielej wkracza w produkcję muzyczną. Artyści i odbiorcy chcą jasnego oznaczania utworów generowanych przez takie narzędzia

Dziesięciokrotny wzrost przychodów rynku sztucznej inteligencji w tworzeniu muzyki przewidują analitycy w ciągu najbliższych 10 lat. Wokół tematu narasta coraz więcej kontrowersji, związanych m.in. z uczeniem się algorytmów na już skomponowanych dziełach czy wykorzystywania głosów wokalistów do tworzenia coverów śpiewanych przez SI. Jednocześnie ponad jedna trzecia muzyków przyznaje już, że wspierali się w swojej pracy sztuczną inteligencją. Artyści oczekują jednak jasno wytyczonych ram regulacyjnych dla tego typu narzędzi. Przede wszystkim miałyby one dotyczyć zgód na wykorzystanie własności intelektualnej i wyraźnego oznaczania muzyki komponowanej przez SI.

Handel

Po kiełbaski wege czy roślinne burgery sięga coraz więcej konsumentów. Branża roślinna będzie walczyć o utrzymanie takiego nazewnictwa

Kiełbasa bezmięsna, burger roślinny, parówka wegetariańska, stek vege – do takich nazw produktów wielu konsumentów zdążyło się przyzwyczaić i coraz chętniej po nie sięga. Pojawiają się jednak pomysły, by zakazać nazewnictwa charakterystycznego dla produktów mięsnych. Również w Polsce pojawiła się propozycja w tym zakresie ze strony poprzedniego składu resortu rolnictwa pod koniec ubiegłego roku. Zwolennicy uzasadniają ten pomysł ochroną interesów konsumenckich, ale badania pokazują, że tylko niewielki odsetek klientów pomylił produkt wegański i mięsny przy zakupie.